TURKUAZ PLUS PROFESYONEL SİTE VE APARTMAN YÖNETİMİ

SİZİN İÇİN VARIZ
BİNA KURALLARI

Sayın apartman sakinleri:

Komşuluk çatısı altında bir arada yaşamak her daire sakini için önemli olan kuralların düzenlenmesiyle sağlanabilir. Ancak tüm sakinler aynı şekilde iyi bir ortak yaşam için çaba gösterdiklerinde apartman ve dairenin gerçek bir yuva olabileceği fikrimize katılıyorsunuzdur.

Lütfen takiben sunulan maddeleri sizin ve komşularımızın davranış biçimini belirleyen ve sınırlayan birer yöntem olarak kabul edin.

 1-) Apartman giriş kapısı devamlı kapalı bulundurulacak, Sakinler apartman giriş kapısının anahtarlarını yanında bulunduracak komşularını kapı açtırmak için rahatsız etmeyecektir.  

2-) Apartman giriş kapısının kapanmaması için kapının önüne taş, tuğla, tahta gibi şeyler konulmayacaktır.

 3-)Bina dış kapının sakinler tarafından devamlı kapalı tutulması, apartman sakinlerinin can ve mal güvenliği bakımından da önem arz etmektedir. Onun için her sakinin giriş ve çıkışlarda kapıları kapaması gerekmektedir.

 4-) Asansör, diafon, zil, kapı otomatiği gibi elektrik, elektronik sistemle çocukların oynamasına müsaade edilmeyecek görenler tarafından ikaz edilecek bu sistemlerin arızalarına sebep olan çocukların ebeveynlerine bu yüzden doğan hasar ödetilecektir.

 5-) Asansörle eşya, yük taşımak kesinlikle yasaktır. Taşınması halinde doğacak hasar ve can kaybından taşıyan kişi sorumludur. Ayrıca asansöre taşıyabileceğinden fazla insan binmesinden veya asansör güvenlik sensorları ile ilgili önünü kapatmaktan kaynaklanacak can, mal vb. kayıp ve hasarlardan kişiler sorumludur. 

 6-) Çocukların yanlarında ebeveynleri olmadan asansöre binmesi tehlikeli ve yasaktır. Doğacak olaylardan yönetim sorumlu değildir. 

 7-) Apartmanın blok girişine ve kat aralarına bisiklet, motosiklet, çöp arabası, kovası, pazar arabası, vb. malzeme konulması yasaktır. Koyanların malzemeleri apartmanın dışarısına bırakılacaktır 

 8-) Apartmana gece eşya taşımak, onarım maksadıyla gürültülü faaliyet yapmak yasaktır. Özelliklede yasal olarak korunan gece saatleri(22.00- 06.00) ve dinlenme saatleri (işgünleri 06.00 -  07.00 ve 20.00 -22.00 ve genel olarak Pazar günleri) olarak belirlenmiştir.  Apartmanda tadilat yapacakların tadilatlarını hafta içi 09.00 - 18.00 saatleri arası; hafta sonu 10.00 - 18.00 saatleri arası yapmaları gerekmektedir( PAZAR HARİÇ). Uymayanlar yönetim tarafından ikaz edilerek en yakın karakol veya Zabıta Müdürlüğü’ne bildirilip gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

 9-) Bina altları, bina içlerini, asansör, merdivenler, bina girişleri, havalandırma boşluklarını temiz kullanılması sağlanması, izmarit, çekirdek kabuğu, çamaşır, çöp vs. atılması yasaktır. 

 10-) Balkonlardan ve merdiven boşluklarından çöp atmak, halı, kilim, sofra bezi vs. silkelemek yasaktır. 

 11-) Balkonlarda yukarıdan aşağı halı, kilim, yorgan, battaniye vs.asılıp sarkıtılması, balkonlardan aşağı su akıtılması veya damlatılması yasaktır.   1

12-) Balkonlarda ve cam kenarlarında çiçek, saksı, çamaşırlık vb. gibi hareketli malzemelerin bulundurulması bunların düşmesi neticesinde insanlarda ölüm, yaralanma, araçlarda ağır hasarlara neden olabileceğinden koyulması yasaktır. 

 13-)Site sakinlerini rahatsız edecek şekilde yüksek sesle televizyon, radyo, müzik dinlemek, yüksek sesle konuşmak Kat malikleri Kanununa göre yasaktır. 

14-)Balkonlara alt katlara su sızacak, rahatsız edecek ve hoş gelmeyecek şekilde  çamaşır, kilim, halı, yorgan, battaniye asılması yasaktır. 

 15-) Balkon ve cam mermerleri su dökülerek değil alt kattaki diğer sakinleri rahatsız ve mağdur etmeyecek şekilde temizlenmelidir. 

 16-) Balkonlardan aşağıya yemek ve yemek artıkları dökülmesi, balkonlardan aşağıya çöp torbası, şişe, kova, kemik vb. atılması yasaktır.